Când omul vechi vrea să schimbe ceva…

Pentru cei care doresc să afle cine poate ținti cu pistolul o țigară ce se află la o distanță cât cuprinzi cu privirea și să reușească 9 din 10 încercări, știu eu pe cineva: Kalist Monahul.

Pentru cine vrea să cunoască un om care a fost sub comanda maiorului Voia Tankosici, conducător al luptelor de partizani din timpul Războaielor Balcanice și ulterior fondator al organizației secrete Mâna Neagră, trebuie să-l caute pe Dobrivoie.

Și totodată, pentru cei care încă se mai întreabă Ce este viața?, o să li-l prezint pe omul care l-a cunoscut pe Cel care este viața: Kalist Monahul.

Iar cei care acum se întreabă cine e Dobrivoie și cine este Kalist Monahul, aflați că  este una și aceeași persoană: omul vechi și omul nou.

Omul vechi și-a dat seama că este nemulțumit, nimic nu-l mai împlinește și vrea să schimbe ceva la el. Nu știa nici el ce anume. Atunci s-a gândit că nu are altă variantă decât să se schimbe pe el cu un alt om: Omul Nou.

Nici Primul Război Mondial nu l-a călit așa cum l-au călit primele 14 zile de ucenicie cu post negru la Sf. Nicolae Velimirovici. Omul Nou și-a dat seama că cel mai bun medicament pentru bolile lui trupești și sufletești era bucuria duhovnicească.

Puteți cumpăra cartea Kalist Monahul accesând acest link: https://l.profitshare.ro/l/4884009

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *