Cum putem să-L vedem pe Dumnezeu?

Viețuim pe pământ, și pe Dumnezeu nu vedem, și a-L vedea nu putem. Dar dacă Duhul Sfânt vine în suflet, vedea-vom pe Dumnezeu precum L-a văzul Sfântul Arhidiacon Ștefan. Sufletul și mintea, în Duhul Sfânt, dintr’o dată cunosc că acesta este Domnul. Astfel, Sântul Simeon de-Dumnezeu-primitorul, în Duhul Sfânt, în micul prunc a cunoscut pe Domnul; și Sfântul Ioan Botezătorul așijderea, în Duhul Sfânt, a cunoscut pe Domnul și L-a arătat norodului. Dar fără Duhul Sfânt nimenea poate cunoaște pe Dumnezeu și cât de mult ne iubește El. Măcar de și citim că El ne-au iubit și că au suferit pentru noi din dragoste pentru noi, o gândim doar cu mintea, însă cu sufletul nu înțelegem iubirea lui Hristos precum se cuvine; dară când Duhul Sfânt ne învață, atunci limpede și simțit cunoaștem dragostea și ne facem asemenea Domnului.

***
Milostive Doamne, învață-ne pe toți în Duhul tău cel Sfânt a vieți după voia Ta, ca toți în Lumina Ta să Te cunoaștem, pre adevăratul Dumnezeu, căci fără Lumina Ta nu putem înțelege plinătatea iubirii Tale. Luminează-ne cu harul Tău, și acela va încălzi inima noastră a Te iubi.

Sfântul Siluan Athonitul, „Tânjirea după Dumnezeu”, în Arhimandritul Sofronie, Cuviosul Siluan Athonitul, Traducere din limba rusă de Ierom. Rafail Noica, Ediția a II-a revăzută, Editura Accent Print, Suceava, 2013, pp. 304-305.

Puteți cumpăra cartea Între iadul deznădejdii și iadul smereniei accesând acest link: https://l.profitshare.ro/l/4758631

sursă imagine: doxologia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *