Omenirea așteaptă de la Dumnezeu să facă dreptate

Dumnezeu nu dăruiește niciodată ca răsplată, nu dăruiește în schimb fiilor săi, ci pur și simplu dăruiește. Așa cum un tată – cine are experiența de părinte, știe; și eu am experiența de tată a patru copii – nu dă copiilor dragostea lui, ajutorul lui, compasiunea lui, mângâierea lui în funcție de comportamentul copiilor, ci pur și simplu dăruiește fiecăruia. Ba chiar investește mai mult acolo unde este mai multă dezordine, mai multă nepricepere, mai multă slăbiciune. Lucrul acesta trebuie foarte bine înțeles. Acesta este și conținutul esențial al Evangheliei Mântuitorului Hristos.

Omenirea așteaptă de la Dumnezeu să facă dreptate, iar Dumnezeu nu vine cu dreptate, ci vine cu milă și cu dragoste. Unde este milă și dragoste, nu este dreptate. Soluția cu care vine Evanghelia Mântuitorului Hristos și Biserica, de două mii de ani și până la sfârșitul veacurilor, este mila, nu dreptatea. Omul, însă, vrea să însemne el ceva, într-o perspectivă egoistă, într-o perspectivă uzurpatoare chiar. Vrea să fie îndreptățit, chiar și în relația sa cu Dumnezeu. Este o atitudine urâtă, așa cum este atitudinea meschină și urâtă a unui fiu, care se îndreptățește în fața tatălui său și-i reproșează că nu i-a făcut daruri, că nu l-a ajutat, etc.

Pr. prof. univ. dr. Constantin Coman, Dreptatea lui Dumnezeu și dreptatea oamenilor, Editura Bizantină, București, 2010, pp. 14-15.

Puteți cumpăra cartea Dreptatea lui Dumnezeu și dreptatea oamenilor accesând acest link: https://l.profitshare.ro/l/4752813

Sursă imagine: creativplace.blogspot.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *